Proč si nepořizovat logo z fotobanky a online generátoru log.

26. 04. 2023

Samostatné logo je důležitou součástí identifikace firmy. Jeho účelem je nejen atraktivní vizuální prezentace, ale také vytvoření přímého spojení s vašimi produkty a službami. V dnešní digitální době existuje mnoho nástrojů a služeb, které slibují rychlou a levnou tvorbu loga pomocí fotobank nebo online generátorů. Nicméně, výsledky těchto řešení nejsou většinou uspokojivé a neplní svůj účel. V tomto článku si tedy přiblížíme několik důvodů, proč si nepořizovat logo s fotobanky a online generátoru log.

1. Nevyslovují vlastní identitu
Využití fotobanky nebo generátoru log sice může být levnější než zaplacení kvalifikovaného grafika, ale výsledek může být velmi neuspokojivý. Tento přístup nezohledňuje unikátní vlastnosti vaší firmy, což může vést k nevyjádření vašich hodnot a nerozlišení vašeho produktu od produktu vaší konkurence.

2. Nízká kvalita
Fotobanky a online generátory log neumožňují úpravu loga na míru a nevyskytuje se tam rukodělné řešení. Tyto služby nabízejí pouze omezený výběr předem vytvořených šablon, které nejsou vždy kvalitní. Tyto šablony často obsahují nepřesné tvary, nevyvážené barvy a nekvalitní písmo. Výsledkem je nevýrazné, amatérské a nekvalitní logo.

3. Omezené možnosti
Fotobanky a generátory log mohou nabízet pouze omezený počet možností úprav a úpravy na míru nejsou vůbec možné. Výsledkem je, že logo zůstává stejné jako ostatní loga vytvořená na téže platformě, což vede k opakování a nedostatečnému zvládnutí konceptu.

4. Porušení autorských práv
Fotobanky často prodávají obrázky bez autorských práv. Pokud použijete takový obrázek v logu, může to vést k porušení autorských práv a trestněprávnímu řízení.

V závěru lze říci, že využití fotobanky nebo online generátoru log není vhodné pro tvorbu kvalitního a unikátního loga, které bude přesně odpovídat vašemu podnikání. Pokud si nejste jisti, jaké logo by pro vás bylo nejlepší, můžete se obrátit na profesionálního grafika, který vám pomůže s tvorbou unikátního designu, který bude reprezentovat vaši značku tak, jak si zaslouží. Výsledkem bude logo, které bude vypadat profesionálně, bude jedinečné a bude vás odlišovat od konkurence. Proto si dobře rozmyslete, zda chcete investovat do kvalitního loga, nebo zda si chcete pořídit generický design, který nemusí přesně odpovídat vašemu podnikání.

Proč si nepořizovat logo z fotobanky a online generátoru log.
Modul: Blog